Sayfalar

22 Mayıs 2013 Çarşamba

Kendimden Malzeme Yarattım

betty boopHayat bazen size saçma sapan şeyler yaptırır. Bazen hiç yapmam deyip ukalalık ettiğiniz davranışların içinde bulursunuz kendinizi. Sadece ukalalık etseniz iyi , bir de yapanla dalga geçme gafleti de vardır ya işin içinde. Gülme komşuna gelir başına halleridir bu...

Binbir duygunun arasında gider gelirsiniz medcezir misali... Denge kurmayı ister, ipin üzerinde sendelememek adına mücadele verirsiniz. Cambazlıkta yetenek ister bilirsiniz.Sizin harcınız değildir bunlar.

Bazen tüm bu bocalamalardan yorulur, konuşmak anlatmak istemezsiniz. Sorgulamak ya da sorgulanmak rahatsız eder. Belirsizliklerin adını koyamadığınız anlardır bunlar. Bir ad koymaya çalışmakta istemezsiniz zaten. Nedeni çocuk misali afacan bir hareketten sonra yani yakalanmış olmanın sonucunda oluşan utanma duygusudur. Konu kapansın yada bir an önce tatlıya bağlansın istersiniz. Gözlerinize çaresiz bir bakış yerleşir. Arkada bir elektro sazınız eksiktir.


Garip haller içerisindeyim işte böyle kendimce, yok o ben değilim diyesim var ama o benim işte...Kendimce çocukluk peşindeyim, yaptım bir afacanlık şimdi kendime gülüyorum. Hayatta yapmam dediğim hallerdeyim ben bu ara...

Hiç sizinde başınıza geldi mi bilmiyorum. İçinizden o an geçeni yaparsınız,saçmadır ama içinizden geçmiştir işte bir kere, düşünmeden yaptınız yaptınız. Aksi halde düşünmeye kalkarsanız yapamazsınız çünkü.

Ardından şeytan bir kere daha dürter, şeytanın işi budur, mesaiyi burada doldurur çünkü... O zaman bu kadarını yaptım bunu da yapsam ne olur ki dersiniz. Akabinde başka bir saçma hareket gelir. Allah'ım biri beni durdursun dersiniz.

Sonra ne yaptığınızın akın akın farkına vardığınız anda, tam o an işte çocukken yaptığınız gibi korku filmi izlercesine gözlerinizi kapatıp kulaklarınızı tıkamak istersiniz. Ne olucaksa olsun bitsin der gibi..Duymayınca kolaydır çünkü...

Ya da şu an bir deve kuşu olsam dersiniz, kafamı gömeyim üzerinden süre geçsin ve çıkayım ama olan olmuştur artık. Kafayı gömmek bir işe yaramaz.

Gülümsersiniz kendinize, içinizde ki çocuğa hatta itiraf etmem gerekirse hep o çocuk hallerde kalmak istersiniz. Sorgusuz sualsizce içinizden geçtiği gibi..

Büyük büyük haller istemezsiniz, nasihat duymak istemezsiniz... O an tek istediğiniz cezam neyse çekeyim bitsin olur.

Tek ayak üzerinde mi durucam yoksa odadan çıkmamam mı gerekiyor, arkadaşlarımla bugün oynayamıycaksam haberim olsun.
betty boop
Kısaca ben kendi kendime kendimden bir malzeme yarattım.Sizinle paylaşmaktanda keyif aldım. Belki sizlerinde vardır böyle afacan halleri? Paylaşmak isterseniz memnuniyetle yayınlarım.


Güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle...

Semra PINARLI




p.s : Ne yaptığımı itiraf etmek isterdim ama kendime bunu sır yaptım. Gerçek bir sır :)



9 yorum:

  1. bukadar oldumculuğun içinde afacanlık iyidir:)ama arkada bir elektro sazınız eksiktir kısmına hala gülüyorum:))))neyse okadar derinlerde oyle zırhlarla yüzüyoruz ki o zırhlardan bir an için kurtulduğumuzda hızla yuzeye cıktığımızda;sudan çıkmış balığa dönmemiz normal asıl anormal olan bukadar zırhlarla derinlerde yüzmemiz!!!küçük sırrın hernekadar sana kalmış olsada içindeki rahatlama yazında saklı:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz ne güzel anlatmışsınız, sudan çıkmış balık halimi :) Evet evet aslında burada yazmak kendimle yüzleştiriyor beni, kendime şefkat gösteriyorum aslında şu an sadece :) Rahatladığım doğrudur :)

      Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Semra

      Sil
    2. rica ederim:) çok doğal ve samimi bir yazı idi...paylaştığın için ben teşekkür ediyorum...
      saygılar...
      deniz

      Sil
    3. Ben zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

      Sevgiler
      semra

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. -de -da baglaclarina dikkate derim. Hepsi o :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikkat ediyorsanız, düzeltilmesi gereken yerleri de söylerseniz bende düzeltirim memnuniyetle...

      İyi günler
      Semra

      Sil
    2. Ilk paragrafin ucuncu cumlesinden baslayabilirsin. "...bir de...gafleti de..." gibi :)

      Sil
    3. Teşekkür ederim. Düzeltilmiştir.

      Sil