20 Haziran 2013 Perşembe

0 HEPSİ BU KADAR

Bir yazı okudum hoşuma gitti. Direnen yazardan, yazarak direniyor. Kim mi yazmış çokta önemli değil, yazarlar tanınmak için yazmazlar içindekini boşaltmak için yazarlar. Peki, ne mi yazmış? Bakın o önemli, yazılar önemlidir ne yazdığı önemlidir.

Ben okudum. Gezi'yi yazmış, teröristleri yazmış, çapulcuları, hırsızları, ayyaşları, grup seks yapanları, yazmışda yazmış. Başına buyruk yazmış. Hissettiği gibi kendisi gibi yazmış.

Ben okudum. Sizde okuyun. Her yazılanı okuyun. Hepsini okuyun. Okumak güzel. Anlamasanızda okuyun. Hatta anlam çıkarmak için uğraşmayın. Okuduklarınızı akışına bırakın. O gitmek istediği rafı bulacaktır.

Ben okudum. Şimdi onun gibi yazıyorum. Kısa kısa...Sonra uzatıcam ama şimdi böyle.

Kısa kısa...Sevdim ben bu yazı stilini. Deniyorum. Aykırı davranıyorum şu an. Kendime aykırı davranıyorum. Kendi sınırlarımı zorluyorum. O zaman terörist miyim? Alışanın dışına çıkmaya çalışıyorum. Kendi dayatmalarımdan uzaklaşıyorum. Uçlarda mı geziyorum?

Gezin siz de, uçlarda gezin arada. Dayatmalardan, alışa gelmişlerden uzaklaşmak için duvarları yıkın. Duvarları yıkarsan ancak arkasında ne olduğunu görürsün. Arkasında gördüğün hoşuna gitmezse eğer yeniden duvar örersin. Ama bir kere gör. Görmezsen kötü.

O zaman anlamazsın, okusanda anlamazsın.

Direndim diyor yazar, direniyorum diyor, siz ne yaparsanız yapın direnicem diyor. Gittim diyor, gördüm diyor. Şahitte tanıkta yargılananda yargılayanda benim diyor.

Peki ben ya da sen, bizler,onlar aslında hepimiz... Bir aradayız, bir arada olmalıyız. Vasıfsızca... Gittiniz mi? Gördünüz mü? Yaşadınız mı?

Yazar demiş, ben beğenmişim, bir de sizinle paylaşmışım ne olur ki...

Okuyun işte ne olur ki...

http://kafamdaboceklervar.blogspot.com/2013/06/talcid-ve-pornografi.html?showComment=1371732191800#c2156735756533866433

Hepsi bu kadar, bugün, bu ara hepsi bu kadar...


Semra PINARLI

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder